Vrijdag 19 februari 2016 NBE - VNG trainees

Nederlands Burgemeesterselftal maakt gehakt van VNG-trainees.

In het prachtige Keyocerastadion van Den Haag werden de spelers van het Burgemeesterselftal en de tegenstander de VNG-trainees ontvangen door de persvoorlichter van de gemeente Den Haag. Die op een mooie manier onze bestuurlijke hoofdstad als sportstad van de toekomst neerzette.

Op het mooie kunstgras van het ADO-stadion vond de ontmoeting plaats tussen de VNG-trainees en het Nederlands burgemeesterselftal. Het gemiddelde leeftijdsverschil zal op of nabij de 30 jaren zijn geweest, maar wat betreft voetbal ervaring zat hetzelfde verschil er tussen. Het burgemeesters elftal wilde in de eerste minuten van de wedstrijd via tikkietakka voetbal de tegenstander overrompelen en een doelpuntje scoren zonder dat er een tegenstander aan de bal was geweest. Dit mislukte jammer genoeg. En een van de trainees zorgde ervoor dat het NBE binnen twee minuten op een 1 – 0 achterstand stond. Doelpuntenmaker Peter Zwart. Eenmaal wakker geschud gingen de burgemeesters uit een ander vaatje tappen en met mooi combinatievoetbal, splijtende passes en scherpe voorzetten, werden de rollen omgedraaid en werd het 1-1  (John Dirkx) 1-2 (Pieter Vermaas) en 1-3 wederom John Dirkx. De VNG-trainees wilde niet zomaar naar de slachtbank gebracht worden en probeerden met individuele acties iets tegen de achterstand te doen. Maar dan stond er nog altijd de sluitpost van het NBE Cor Lamers , die met ware doodsverachting de ballen voor de voeten van de tegenstander plukte, een waar genot om te zien. Zelfs Dick A. kwam informeren bij coach Hubert Vos of de doelman te koop was voor een club in Rotterdam. Het antwoord van Hubert was duidelijk, nee…onze keeper werkt al in Schiedam. De tweede helft gaf eigenlijk hetzelfde beeld. De VNG-trainees probeerden van alles om een doelpuntje te maken, maar Cor stond de meeste tijd in de weg. Zo zorgde hij ervoor dat opgelegde kansen met flitsende reacties om zeep werden geholpen. Af en toe moest zelfs Cor zijn meerdere herkennen en de bal uit het net vissen. Arie Speulman scoorde de 2- 3. Maar daar tegenover gingen de spelers van het NBE gewoon verder met mooi combinatievoetbal, alleen de afronding liet het af en toe wat afweten. Toch werd er nog gescoord. 2 – 4 door Pieter Vermaas en 2 – 5 door Joost van Oostrum. Coach Hubert Vos had in een luxe probleem op de wisselbank en zorgde ervoor dat alle spelers voldoende speeltijd kregen, hierdoor was er af en toe wat verwarring op de posities in het veld. Door deze verwarring scoorde Ian Pieplenbosch de 3 -5 eindstand. Een prachtige eindstand die aangeeft dat de titel van dit verslag helemaal niet past bij de wedstrijd. Man of the Match Cor Lamers.

Uiteindelijk  weer drie winnaars. Het burgemeesterselftal met de 3 – 5 overwinning. De VNG die deze  wedstrijd mogelijk heeft gemaakt en de Lepra-stichting die een mooi bedrag op de bankrekening ontvangt.

Sponsors