Zondag 9 maart 2014 NBE - BMC

 

Burgemeesterselftal wint van Hoofdsponsor BMC.

Op de eerste lente zondag in maart hebben de spelers van het Nederlands Burgemeesterselftal voor het eerst sinds jaren de overwinning behaald op de hoofdsponsor BMC en daarbij de fel begeerde  wisselbeker in bezit gekregen.

 

Het elftal van coach Hubert Vos (Asten) kwam in de eerste 5 minuten van de wedstrijd slecht uit de startblokken. De verdediging leek in de eerste minuten van de wedstrijd een gatenkaas en voor de tegenstander was het prijsschieten.  Doelman Cor Lamers zorgde ervoor dat het doel maar een keer getroffen werd.  Doelpuntenmaker voor BMC Jan van Dieren.  Na wat omzettingen in de achterhoede begon het NBE eindelijk  goed te combineren. Dit geweldige samenspel resulteerde tot een verwoestend afstandsschot met links van Pieter Vermaas  1-1. Een paar minuten later kopte dezelfde Pieter Vermaas een mooie voorzet van Erik van Heijningen (Hellevoetsluis)  achter de doelman van BMC. Ruststand  1-2.

De tweede helft ging gelijk op en er kwamen voor beide teams genoeg kansen om te scoren. Ook in deze helft was het de NBE-keeper Cor Lamers die de ploeg van een zekere achterstand behoedde. En zoals het vaker gepredikt is door voetbal grootheid J.C.: “Als hunnie niet scoren, dan heeft ieder nadeel een voordeel” en tegen die wijsheid konden de spelers van tegenstander BMC niets tegen inbrengen. Want voor het NBE was de tijd aangebroken voor Antoine Walraven (Mill en Sint Hubert), hij scoorde voor het NBE-team  in een paar minuten tijd de 1-3 en de 1-4.  Voor het BMC-team een bittere nederlaag, want bij vijf overwinningen op rij mag je de beker houden en dit feestje werd dus eventjes gedwarsboomd door het NBE.

Al met al een geweldig mooie wedstrijd om naar te kijken en natuurlijk ook bij deze wedstrijd, de uiteindelijke winnaar de Lepra-stichting. De slogan van BMC is  “SAMEN NAAR BETER” en dit dragen ze uit door met open ogen te kijken naar een de andere werkelijkheid die er op deze wereld is.

Met dank aan FC AJAX Amsterdam dat voor deze wedstrijd een veld op sportpark “De Toekomst” beschikbaar had gesteld.

Sponsors